Влез в „Моят профил“ и прегледай поръчките си в „Моите покупки“ → „Преглед на поръчката“. Ако бутонът „Отмяна на поръчката“ е активен, натисни го и поръчката ще бъде отменена.
Ако е сив, това означава, че е прекалено късно да я отмениш, тъй като вече се обработва. Ако искаш да върнеш стоката, виж Връщане на стоки и възстановяване на суми.